Eskişehir’de Polis Ekiplerinden Kaçan Araçtan Silah ve Bıçak Çıktı
Eskişehir’de polis ekiplerinden kaçan araç, 12 saatlik bir kovalamacanın ardından durduruldu. Araçta yapılan aramada 1 uzun namlulu otomatik silah, 1 şarjör, 8 fişek ve 1 bıçak bulundu. Aracı kullandığı iddia edilen şahsa toplamda 24 bin 854 lira idari para cezası uygulandı.
Olayın detaylarına göre, dün gece saatlerinde polisin “dur” ihtarına uymayan 26 EY 869 plakalı sedan araç, sabahın erken saatlerinde plaka tanıma sistemi sayesinde tespit edildi. Cam filminden dolayı sürücüsü görünmeyen araç, polis ekiplerince takibe alındı ancak kaçmaya devam etti. Aracın kaçışı sırasında trafik tehlikeye düşürüldü ve araç, yolda çalışma yapan işçilerin üzerine sürdü.
Araç bir süre aranın ardından terk edildi ve aracın yanına gelen polis ekipleri, aracı kullandığı öne sürülen şahısla karşılaştı. Yapılan aramalarda aracın bagajından silah, şarjör ve bıçak çıktı. Silah ruhsatlı olsa da araç sürücüsüne çeşitli trafik suçlarından toplamda 24 bin 854 lira idari para cezası uygulandı.
Olayla ilgili detaylar incelenmeye devam ederken, güvenlik gerekçesiyle araç otoparka çekildi.
