56 kişiye mezar olmuştu… Nilüfer Apartmanı davasında skandal savunma: ‘Müvekkilim görevini mevzuata uygun ve layıkıyla yerine getirmiştir’

Nilüfer Apartmanı Faciasında 56 Kişi Hayatını Kaybetti

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, Hatay’ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’nde yer alan Nilüfer Apartmanı’nda 56 kişi hayatını kaybetti. Facia, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle sonuçlandı.

İddianamede müteahhit Murat Fuatoğlu, yapı denetim uzmanı Haşim Erarslan ve diğer sanıkların toplamda 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Nilüfer Apartmanı davasının altıncı celsesi geçtiğimiz günlerde Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, bazı sanıklar hakkında halen yakalama emri çıkarılmamış olduğunu açıkladı.

Mahkemede müştekiler, sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirdi. İddia makamı dosyadaki eksikleri giderilmesi talebinde bulundu. Firari sanık Süleyman Çağan’ın avukatı, depremin binanın çökmesinde etkili olduğunu vurgulayarak müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu. Aynı şekilde aranan sanık Süleyman Sürmeli’nin avukatı da müvekkilinin iade işlemlerinin haksız olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Ekim’e erteledi. Bu süreçte şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Related Posts

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Ekranı karartılan SÖZCÜ TV’ye mahkemeden ret!

Doğru ve tarafsız haberciliğin adresi SÖZCÜ TV’ye RTÜK tarihinin en ağır cezalarından biri verildi. Ekranı karartılan SÖZCÜ TV’nin itirazı mahkeme tarafından reddedildi.

Sıcaklıkların artmasıyla suyu çekilmeye başlayan Bafa Gölü’nde kirlilik yaşanıyor

Sıcaklıkların Artmasıyla Kirlilik Başlayan Bafa Gölü İçin Endişe Verici Durum Son dönemde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, Muğla’nın güzelliklerinden biri olan Bafa Gölü’nde su seviyesinde ciddi bir düşüş…

Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde tahliye kararı çıktı

İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında yargılanan 2 sanığın, 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.