Venezuela’da muhalif lider Machado, seçim sonuçlarına karşı çıkılan protestoda gözaltına alındı

Venezuela’da Muhalefet Lideri Maria Corina Machado Gözaltına Alındı

Venezuela’da muhalif lider Maria Corina Machado, devlet başkanı seçimi sonuçlarına karşı düzenlenen protestodan ayrılırken güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez’i destekleyen Machado, aylar sonra ilk kez kamuoyu karşısına çıkarak Caracas’taki protestolara katıldı ve bir konuşma yaptı.

Machado’nun Basın Ofisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, konuşmasının ardından gösteri alanından ayrılan Machado’nun konvoyuna güvenlik güçleri tarafından ateş açıldığı belirtildi ve daha sonra gözaltına alındığı ifade edildi.

Maduro üçüncü kez seçildi

Venezuela’da Ulusal Seçim Konseyi’nin 29 Temmuz 2024’te açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro üçüncü kez devlet başkanı seçildi ve %51,20 oy oranıyla kazandı.

Muhalif lider Maria Corina Machado ve muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez, seçim sonuçlarını kabul etmeyerek reddettiler.

Gonzalez, hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının ardından eşiyle birlikte 8 Eylül’de İspanya’ya gitti ve İspanya hükümetinden siyasi sığınma hakkı aldı.

Gonzalez şu anda Panama’da ziyarette bulunmaktadır. (AA)


Günün Öne Çıkan Haberleri:

Related Posts

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Saraçhane mitinginin ardından 42 gözaltı: Gözaltı süresi uzatıldı

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü için Saraçhane’de düzenlenen CHP mitinginde 42 kişi, polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, gözaltına alınanların gözaltı süresi 1 gün uzatıldı. Gözaltına alınan 42 kişiden biri olan gazetemizin muhabiri Engin Deniz İpek, dün gece serbest bırakılmıştı.

Sivas Katliamı’nın 32’nci yılı: Katledilenler için Sivas’ta anma düzenleniyor!

2 Temmuz’da 1993’te 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı için Sivas’ta yürüyüş ve anma düzenleniyor.

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali