AB, Ürdün’e 3 Milyar Euro Taahhüdünde Bulundu

AB, Ürdün ile 3 Milyar Euroluk Stratejik İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Ürdün Kralı II. Abdullah’ın Brüksel ziyaretinde Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan kapsamlı stratejik iş birliği anlaşması çerçevesinde AB, 3 milyar euroluk finansman taahhüdünde bulundu.

Ürdün Kralı II. Abdullah, Belçika’nın başkenti Brüksel’e resmi ziyaret gerçekleştirdi. Kral Abdullah, ziyaret esnasında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya geldi. Toplantının ardından Akdeniz’den Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Dubravka Suica ve Ürdün Planlama ve Uluslararası İş birliği Bakanı Zeina Toukan, Ürdün ve AB arasında kapsamlı stratejik iş birliği anlaşmasını imzaladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ürdün, Orta Doğu ve Akdeniz’de Avrupa için kritik öneme sahip bir ortak ve bölgesel istikrarın temel direklerinden biridir. Ürdün, milyonlarca mülteciye ev sahipliği yaparak büyük bir cömertlik göstermiş ve bölgesel ve küresel barışı desteklemeye kararlı bir şekilde bağlı kalmıştır” dedi.

Anlaşmaya göre AB ve Ürdün arasında siyasi ilişkiler, bölgesel iş birliği, güvenlik, savunma, ekonomik direnç, ticaret ve yatırım, eğitim, beceri geliştirme, göç ve mülteci desteği gibi geniş bir yelpazede iş birliği yapılacak. Toplamda 3 milyar euroluk yardım paketi, 640 milyon euro hibe, 1,4 milyar euro yatırım ve 1 milyar euro makro-finansal yardım içerecek.

AB’nin Ürdün’e sağlayacağı finansman paketi, Orta Doğu’daki zorlukların aciliyetini ve ölçeğini yansıtan önemli bir artışı temsil ediyor. Bu iş birliği kapsamında AB ve Ürdün, 2025-2027 dönemi için yaklaşık 3 milyar euro değerinde bir finansal ve yatırım paketiyle çalışacaklar. – BRÜKSEL

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Özgür Özel’den orman yangınlarıyla ilgili geçmiş olsun mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Yangınların en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyorum” dedi.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.