180 TL’ye aldığı Çin malının değeri 215 bin TL çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinde yaşayan John Carcerano, ikinci el mağazasından sadece 5 dolara (yaklaşık 180 TL) satın aldığı bir tabağın gerçek değerini öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Başlangıçta sıradan bir porselen parçası sandığı tabağın, 18. yüzyıldan kalma nadir bir Çin ihracat ürünü olduğunu fark eden Carcerano, keşfini doğrulamak için Sotheby’s başta olmak üzere çeşitli müzayede evlerine danıştı. Uzmanların incelemeleri sonucunda, tabağın Qing Hanedanı’nın Qianlong dönemine, yani yaklaşık 1775 yılına ait olduğu tespit edildi.

Benzer bir tabak daha önce 4.400 dolara satılmıştı. Uzmanlar, Carcerano’nun elindeki parçanın da 4.000 ila 6.000 dolar (yaklaşık 144 bin ila 215 bin TL) arasında bir değere sahip olduğunu belirtti. Büyük bir şansa sahip olduğunu dile getiren Carcerano, “Birinin çöpü, başkasının hazinesi olabilir. Beş dakika içinde değerli bir şeye sahip olduğumu anladım” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Özgür Özel’den orman yangınlarıyla ilgili geçmiş olsun mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Yangınların en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyorum” dedi.