İstanbul Kent Üniversitesi ile UTİKAD’dan Lojistik İş Birliği

İSTANBUL Kent Üniversitesi ile Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) arasında iş birliği hayata geçirildi. Üniversite tarafından yapılan yazılı açıklamada, iş birliğinin sektör paydaşlarının lojistik hizmetler alanında ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi sürecinde rol oynaması planlandığı ifade edildi.

Üniversite ile dernek arasında imzalanan anlaşmaya göre lojistik kavramını oluşturan sekiz hizmet alanında yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak üzere gerekli müfredat programı uygulanacağı, Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UR-GE), Ar-Ge, Teknoloji ve Yetenek Kazanımı faaliyetleri yürütüleceği belirtildi.

Üniversiteden yapılan açıklamanın devamında “Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünün uluslararası standartlarda mezun olacak öğrencilerinin staj, yarı zamanlı iş ve bitirme tezleri sürecinde sektör desteğinin alınmasıyla sağlanacak sinerji sayesinde Üniversite-STK-Sektör Paydaşları ve Devlet iş birliği mekanizmaları güçlenerek birbiriyle etkileşimi yüksek bir ekosistem yaratılması hedeflenecektir” ifadeleri kullanıldı.

İş birliği protokolü çerçevesinde seçilmiş öğrencilerin mezun olmadan önce Uzun Dönemli Staj, Tecrübe Kazanımı ile istihdam sağlanacağı, Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projelerinin hayata geçirileceği, Ulusal/ Uluslararası Sempozyum, Kongre, Bilgi Değişimi, Sertifika Programları,Tecrübe Aktarımı konu başlıkları altında faaliyetleri yürütüleceği; Ulusal ve Uluslararası Organizasyonlarda aktif rol alınacak ve sektörün ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağı hedefine ulaşılacağı hedeflerine yer verildi.

Related Posts

Bakan Bayraktar: Altyapıda artık yeni bir sistem dizaynına ihtiyacımız var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Eskiden sadece aydınlatma amaçlı olarak tasarlanmış, dizayn edilmiş ve yapılmış altyapı hatlarımız vardı. Şimdi bunun çok daha ötesinde ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Gerek trafolarımız gerek iletim ve dağıtım hatlarımızın bu anlamda yenilenmesi çok önemli bir aşama. Artık yeni bir sistem dizaynına ve mimarisine ihtiyacımız var” dedi.

Morgan Stanley, Türkiye’de temmuzdan itibaren faiz indirimi bekliyor

Morgan Stanley, Türkiye’de temmuzdan itibaren faiz indirimi bekliyor

Fiyatlar yeniden yükselişte: Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? 4 Temmuz 2025 Cuma altın fiyatları…

4 Temmuz 2025 Cuma altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 4 Temmuz 2025 Cuma altın fiyatları…

İstanbul’un zam şampiyonu belli oldu: Kilosu 500 liraya dayandı!

İstanbul Ticaret Odası’nın verilerine göre haziran ayında İstanbul’un zam şampiyonu yüzde 44,29 oranıyla kiraz oldu.

Emekliler Türkiye’de sokağa çıkacak

Emekliler sokağa iniyor… Farklı illerde 12.30’da başlayacak eylemler 19.00’a kadar devam edecek.

Alman ekonomisi buharlaşıyor: Kuruyan Ren Nehri nakliyeyi vurdu

Avrupa’nın batısında son günlerde yaşanan sıcaklıklar nedeniyle kuraklık baş gösterdi. Alman ekonomisi için önemli olan Ren Nehri, düşük su seviyesi nedeniyle nakliye işlemlerini zorlaştırdı. Kargo gemileri yükleme kapasitelerine sınır konurken, nakliye şirketleri de düşük kapasite kullanımını telafi etmek için normal navlun ücretlerine ek ücretler talep ediyor.