Engelleri Aşarak Avukatlık Kariyerine Yükselen Alperen Selvi

Eskişehir Engelli Avukat Alperen Selvi Hikayesi

Eskişehir’de yaşayan doğuştan serebral palsili (beyin felci) 28 yaşındaki Alperen Selvi, hastalığının neden olduğu dezavantajlara rağmen eğitim hayatında gösterdiği üstün başarının ardından başladığı avukatlık kariyerinde çalışma azmiyle örnek oluyor.

Selvi, anne karnında boynuna kordon dolanması nedeniyle beynine belli bir süre oksijen gitmediği için bazı vücut fonksiyonlarının zarar görmesi nedeniyle serebral palsi hastası olarak doğdu. Bir yaşından itibaren fizik tedavi görerek ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelen Selvi, anne ve babasının ilgi ve desteğiyle kendisini geliştirdi.

Ailesinin tek çocuğu olan ve yüzde 71 engeli bulunan Selvi, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Üniversite eğitimini 2019 yılında tamamlayıp diplomasını alan Selvi, Eskişehir Adliyesi’nde 5 yıl memur unvanıyla görev yaptı.

Kurum avukatlığının kendisine daha uygun olduğunu düşünerek engelli bireyler için düzenlenen EKPSS sınavına giren Selvi, kamuda avukatlık kadrosuna geçme imkanı buldu.

Bekar olan Selvi yaklaşık bir yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığının Eskişehir’deki dosyaları üzerinde çalışıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görev yapan Selvi, sesli klavye kullanarak alanındaki dosyaları hazırlıyor.

Kurumu adına duruşmalara katılan Selvi, görevini layıkıyla yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

Alperen Selvi, AA muhabirine, küçük yaşlarda anne ve babasının sabrı ve gayretiyle engelleri aştığını vurguladı.

Eğitim hayatının başarılı geçtiğini anlatan Selvi, şöyle konuştu:

“Eğitimim sırasında başarılı olunca toplumdaki algıyı kırmış oldum. İnsanlar bana hayranlıkla ve hayretle bakmaya başladı. Hayatımız boyunca bu şekilde gitti. İş hayatımda da aynı şekilde. İş hayatımda ilk başta genel olarak ‘zorlamayalım, rahatlatmak için nasıl davranalım?’ diye bana karşı pozitif yaklaşımlar oluyordu. Ben bunu yine iş hayatımda da boşa çıkarmadım. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığım için iş hayatında da engellileri aştık.”

“Yaptığım işten memnunum”

Selvi, eğitim hayatı sırasında hakim veya savcılığı çok istediğini ancak yıllar geçtikçe değişen sağlık durumuna adapte olmak için avukatlığa yöneldiğini bildirdi.

Kurum avukatlığının mesleğini sürdürmek açısından uygun olacağını belirlediğini ifade eden Selvi, şunları kaydetti:

“Yaptığım işten memnunum. Kendi adıma devletime katkı sunduğumu düşünüyorum. Kurum avukatlığının bence en güzel yanlarından birisi o. Hukuki olarak devlete katkı sunmuş oluyorsunuz. Bu da gerçekten güzel bir his. Bana bu imkanı sunan devletimize, bakanlığımıza, valiliğimize, müdürlüğümüzdeki yöneticilerimize ve Eskişehir Barosu’na teşekkür ediyorum.”

Alperen Selvi, engellilere yönelik toplumsal algıların moral bozucu olabildiğinin altını çizerek, “Onlara karşı da sabır ve sebat göstererek yine işimizi layıkıyla yapmaya çalışarak devam ediyoruz. Hem kendime hem milletime katkı sağlayacak işler yaptığım için mutluyum.” diye konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Yavuz Emrah Sever – Kültür Sanat

Related Posts

LGS tercih süreci 14 Temmuz’da başlıyor: ‘Seçenekleri artırın’

Özel Taş Okulu Müdürü Dr. Burcu Aybat öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu.

AGS sınav giriş belgesi açıklandı mı? AGS sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır?

Akademi Giriş Sınavı (AGS) için geri sayım sürerken, öğretmen adayları sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağını merakla araştırıyor. Peki, AGS sınav giriş belgesi açıklandı mı? AGS sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır?

Zorunlu eğitimi hedef alan açıklamalara tepki: Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değil

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in zorunlu eğitime ilişkin sözlerine tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değildir” dedi.

ÖSYM Başkanı duyurdu: YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu

Üniversite sınava gireceklerin için YKS maratonu bugün başladı. Sınav öncesi açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Ersoy “En geç 22 Temmuz’da sonuçları ilan edeceğiz” dedi.

LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLER LİSTESİ 2025 | MEB LGS taban puanları, yüzdelik dilimler ve kontenjanlar açıklandı mı?

LGS lise taban puanlar 2025 ve yüzdelik dilimler, LGS’nin sona ermesinin ardından veli ve öğrenciler tarafından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı LGS tercih kılavuzuna göre tercihler 14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, yerleştirme sonuçları ise 4 Ağustos’ta açıklanacak. Tercih döneminde lise taban puanları ve yüzdelik dilimler yerleştirme işlemleri için büyük önem arz edecek. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi boş kontenjanları e-okul.meb.gov.tr ekranı üzerinden sorgulanabiliyor. Adaylar MEB tarafından yayınlanan kılavuz doğrultusunda eğitim görmek istedikleri lise tercihlerini oluştururken geçmiş yılların puanlarını göz önünde bulunduracak. Peki, 2025 lise taban puanları ve yüzdelik dilimler nasıl öğrenilir? LGS taban puanlar ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? İşte, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Meslek Lisesi tavan ve taban puanları ile ilgili ayrıntılar.

LGS maratonu başladı: 1 milyon öğrenci sınav heyecanı yaşıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, bugün düzenlenecek. 1 milyon 10 bin 916 8’inci sınıf öğrencisi, hayalini kurdukları liselere yerleşebilmek için sabah saatlerinden itibaren sınav salonlarında yerini aldı.