Android telefonlara masaüstü modu geliyor!

Google, Samsung’un telefonlarında bulunan DeX özelliğine benzer bir masaüstü modunu Android işletim sistemine entegre etmeye karar verdi.

Android 16 beta sürecinde masaüstü modu görüldü

Android Authority tarafından yapılan habere göre, Google Pixel 8 Pro cihazında en son Android 16 beta sürümü kullanılarak Android masaüstü modu başarılı bir şekilde etkinleştirildi. Telefona USB-C uyumlu bir monitör bağlandığında, PC benzeri bir arayüzün ortaya çıktığı videoda görüldü.

Masaüstü modunda, telefonlarda olduğu gibi üst tarafta bir durum çubuğu bulunmaktadır. Alt kısımda ise uygulamalara kolay erişim sağlamak için bir görev çubuğu bulunmaktadır. Ayrıca, Windows’un Başlat Menüsü tarzında bir uygulama çekmecesi ve sağ tarafta Android’in klasik gezinme tuşları bulunmaktadır.

Uygulamalar, tabletlerdeki deneyime benzer bir şekilde pencereli moda geçerek çalışmaktadır. Ayrıca, pencereleri boyutlandırma ve ekranın bir yanına sürükleyerek iki uygulamayı aynı anda kullanma gibi seçenekler de sunulmaktadır.

Şu an geliştirme aşamasında olan Android’in yeni masaüstü modunun muhtemelen Android 16’nın kararlı sürümüyle birlikte sunulmayacağı söyleniyor. 3 aylık güncelleme sürecinde olası bir yayınlama söz konusudur. İlerleyen yıllarda, Android 17 ile birlikte piyasaya sürülmesi beklenmektedir.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Yeşil Bursa Rallisi 23-25 Mayıs’ta yapılacak

Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ve Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Atış Yapı Yeşil Bursa Rallisi, 23-25 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, sonunda beklenen uygulamayı iPad platformuna çıkardı. Üstelik bir telefon uygulamasının klonu değil, tamamen tablet için tasarlanmış ve optimize edilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir