Gözler gram altındaydı, bakın nisanda en çok hangisi kazandırdı?

TÜİK: Nisan Ayında En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Yatırım Araçları Açıklandı

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ortaya konuldu. En yüksek kazandıran yatırım aracı külçe altın olurken, en çok kaybettiren yatırım aracı ise BIST 100 endeksi oldu.

Nisan Ayında Yatırım Araçlarının Performansı

Nisanda aylık en yüksek reel getiri oranlarına göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,8 ve TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,54 ile külçe altın öne çıktı.

Yatırım araçlarının performansına göre, euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,07, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,44 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,03, DİBS yüzde 7,39 ve BIST 100 endeksi yüzde 9,93 kayba uğrattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, euro yüzde 3,83, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,2 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,26, DİBS yüzde 7,6 ve BIST 100 endeksi yüzde 10,14 kayıp yaşattı.

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede en yüksek reel getiri oranlarıyla öne çıkarken, BIST 100 endeksi aynı dönemde en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altın ve BIST 100 Endeksinde 6 Aylık Performans

Altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarıyla dikkat çekerken, BIST 100 endeksi en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

En Kazançlı Yatırım: Külçe Altın

Yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarına sahip yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yıllık bazda diğer yatırım araçlarına bakıldığında, mevduat faizi (brüt) ve euro getiri sağlarken, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplar yaşattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, mevduat faizi (brüt) getiri sağlarken, euro, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplara neden oldu.

Related Posts

İyi ki enflasyona ezdirmedi! Asgari ücret bakın ne hale geldi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 24 Aralık 2024 tarihinde toplanmasının ardından 2025 yılı asgari ücretini 22 bin 104 TL olarak belirledi ve asgari ücret 600 dolar seviyesine çıktı. “ÇALIŞANI ENFLASYONA EZDİRMEME SÖZÜMÜZE SADIK KALDIK” DEMİŞTİ …

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir