İngiltere’de cansız bedeni bulunan Türk profesörün ölüm nedeni belirlenemedi

Prof. Dr. Orhan Ekren İngiltere’de Kaybolmuş

Enerji alanında çalışmalar yürüten Prof. Dr. Orhan Ekren, 2021 yılında eşi ve çocuklarıyla beraber İngiltere’nin Milton Keynes kentine yerleşmişti. Ancak 26 Kasım tarihinde Londra’ya vize başvurusu için gittiği esnada saat 22.30’da kaybolmuş ve o günden beri kendisinden haber alınamamaktadır.

Ekren’in çantası ve kıyafetleri Camden Lock Regent’s kanalı yakınlarında bulunmuştur. Arama çalışmaları sürerken, eşi Banu Ekren, Cranfield Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır ve eşinin 15 Aralık’ta kanalda cansız bedenine ulaşıldığını duyurmuştur.

PROF. DR. EKREN İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

İlk otopside ölüm nedeni belirlenemeyen Prof. Dr. Orhan Ekren’in cenazesi, detaylı otopsi için kan ve doku örnekleri alındıktan sonra yakınlarına teslim edildi. Cenaze bugün İzmir’e gönderildi. Banu Ekren, detaylı otopsi sonuçlarının 3 ay sonra açıklanacağını belirtirken, eşinin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını da ifade etti.

Prof. Dr. Orhan Ekren için yarın öğle vakti Torbalı Yazıbaşı Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlenecek ve ardından Yazıbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Related Posts

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Özgür Özel’den orman yangınlarıyla ilgili geçmiş olsun mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Yangınların en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyorum” dedi.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.

Felaket anları: Anız yakarken ormanı yaktılar

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin 12 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlk tespitlere göre anız yangınında alevlerin ormana sıçradığı belirlendi. Anız yakanların tespit edilmesi çini çalışma başlatıldı.