Ahmet Hakan’dan Erdoğan’a Gazze tavsiyesi: Trump’a hak ettiği cevabı vermeyin; muhalefete aldırış etmeyin

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’nin ABD’nin olacağı konusundaki söylemlerine yönelik Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çağrı yaptı. Hakan, “Trump’a kırıp dökücü bir cevap vermemeniz çok doğru” dedi. 

Hakan, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanı. Trump’a kırıp dökücü bir cevap vermemeniz çok doğru. Muhalefetin “Susuyorsun, neden cevap vermiyorsun” demesine hiç aldırış etmeyin. Onlar Gazze’nin iyiliği için istemiyorlar ki bunu. Onlar sizin Trump’la kurabileceğiniz diyalog potansiyelini ortadan kaldırmayı hedefliyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanı. Trump’a hak ettiği cevabı vermeyin. Sizin Gazze’ye yapabileceğiniz en büyük iyilik, Trump’a esaslı bir cevap vermekten geçmiyor. Sizin Gazze’ye yapabileceğiniz en büyük iyilik, Trump’la kuracağınız diyalogdan geçiyor.

Sayın Cumhurbaşkanı. Sizin Trump’la kuracağınız diyalog, Gazze’nin yararınadır. Dünya alem şunu biliyor ki: Siz Trump’la “Gazze’nin temsilcisi” olarak konuşursunuz.

Ayrıca şunu unutmayın ki: Trump’a karşı en sert tepkiyi gösteren Erdoğan, Netanyahu’nun acayip hoşuna gider. Trump’la diyalog kuran Erdoğan ise Netanyahu’yu azıcık da olsa endişelendirir.” 

  • TIKLAYIN – Trump: İsrail Gazze’yi ABD’ye teslim edecek
  • TIKLAYIN – Trump’tan, tartışmalı Gazze planı için “acelemiz yok” açıklaması
  • TIKLAYIN – AKP’den “Erdoğan Gazze konusunda Trump’a sessiz kalıyor” diyen Özel’e yanıt: Tam bir siyasi gaflet
  • TIKLAYIN – İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Tavsiyem, bana karşı gösterdiği sertliği, “Gazze ABD’nin” diyen Trump’a gösterebilmesi

Related Posts

Jandarma uyuşturucu operasyonunu anbean kaydetti

Sakarya’da jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda durdurulan otomobilde 1 kilo 50 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Operasyon, jandarma kamerasına yansıdı.

78 yıldır bitmeyen bir kriz: Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle bir kez daha savaşın kıyısında | Keşmir’in çatışmalarla dolu tarihi…

Hindistan ordusunun, Pakistan ve Pakistan’a bağlı Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” yönelik askeri operasyonu Asya’da tansiyonu yükseltip yeni bir savaş endişesini beraberinde getirdi. Bu son olay, uzun yıllardır devam eden gerginlikler zincirinin son halkası oldu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında 23 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 23 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Özel’e saldıran provokatör tutuklandı

AKM’de CHP lideri Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu, “kamu görevi yapan bir kişiyi kasten yaralama suçundan” tutuklandı. Tengioğlu, saldırının ani geliştiğini ve kimseden talimat almadığını öne sürdü. Hesabındaki 7 bin 500 doların kaynağı sorulan Tengioğlu, “Antalya’da çalışırken topladığım paraları dolara çevirdim” dedi.

İsrail Yemen’de Sana Havalimanı’na saldırdı

Yemen’deki Husiler, başkentteki Sana Havalimanı’na İsrail’in hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

CHP’li kurmaylar Özel’e yapılan saldırıyı MYK’de masaya yatırdı, mücadele mesajı verdi: ‘Teslim olmayacağız’

CHP, merkez yönetim kurulu toplantısında genel başkan Özgür Özel’e yönelik fiziki saldırıyı masaya yatırdı. Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasından bu yana mitinglerle ve eylemlerle bir ivme yakalandığını kaydeden kurmaylar, “CHP ne zaman bir ivme yakalasa saldırı olur. Toplum provoke edilmeye çalışılır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir