Aydın Doğan, Hilton Otel’i satıyor mu?

İstanbul’un en değerli arazilerinden olan Türkiye’nin ilk 5 yıldızlı oteli Hilton Oteli’in satışa çıktığı iddia edildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, otelin satışı konusunda tek söz sahibi. Doğan’ın şirkette yöneticilere veya aileden birine resmen yetki vermediği belirtildi.

Nefes’in haber kaynağına göre, bir alıcı oteli almak için aileden biriyle görüştü. Kaynak “Bir alıcı ile masaya oturulduğunu bizzat biliyorum. Bir alıcı grup, oteli satın almak istedi ve aileden biriyle görüştü” ifadesini kullandı.

700 MİLYON DOLAR İDDİASI

Kulislerde konuşulan 700 milyon dolar rakamı ise kesinlikle yalanlandı. Doğan grubu şirketlerinden olan ve oteli de portföyünde bulunduran Ortadoğu Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Çamur, “Böyle bir satış yok. 700 milyon dolar böyle bir otel için gündeme bile gelmez” dedi. Gruptan bir yetkili, Doğan grubunun son dönemde yaptığı bazı şirket satışları ile likidite sorunu yaşamadığını söyledi. Doğan grubunun yeni yatırımlar için arayışta olduğu da belirtildi.

AVM YAPMAK İSTEMİŞTİ

Kısa süre önce kapsamlı bir tadilattan geçirildiği öğrenilen oteli 20 yıldır işleten Doğan grubu, arazide AVM-otel-villalardan oluşan karma proje yapmak istemişti. Tarihsel niteliği olan 70 yıllık otele yeni proje onayı alınamadı, Aydın Doğan ile o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan arasında açıklama savaşları yaşanmıştı. Aydın Doğan, grup bünyesindeki Ortadoğu Otomotiv şirketi üzerinden, Hilton otelini 256 milyon dolara aldı. 20 yıl önce, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ihalesi kıran kırana geçmiş; Aydın Doğan, rakiplerin her teklifini 2 milyon dolar artırıp sonunda sürpriz bir rakama, 256 milyon dolara oteli almıştı.

“AYDIN BEY İYİ BİR TEKLİFE KAPILARI KAPATMAZ”

Aydın Doğan’ın Hilton oteli 700 milyon dolar (yaklaşık 25 milyar TL) bedel üzerinden satışa çıkardığı iddiası, “Otelimiz satışta değil. O fiyattan çok daha fazla eder” diye yalanlandı. Nefes’in haber kaynağı, Boğaz manzaralı ve 62 bin 337 metrekarelik dev araziye sahip otelle ilgili “Aydın bey iyi bir teklife kapıları kapatmaz. Değerini bulan her şirketi ve gayrimenkulü son dönemde sattığını zaten görüyorsunuz” dedi. Doğan grubu 7 yıl önce iktidar ile ters düşerek Doğan Medya Grubunu 916 milyon dolara Demirören grubuna satmıştı.

Related Posts

Milletin su parasıyla kendine TOGG bile almış

AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KOSKİ Genel Müdürlüğü’nde muhasebe elemanı olarak çalışan Döndü K., 5 yıl boyunca abonelerin depozito ücretlerini yakınlarının hesaplarına geçirdi. Döndü K., zimmetine geçirdiği paralarla birisi TOGG T10X marka araç olmak üzere iki araba, 2 ev ve başka taşınmazlar aldı. Hakim karşısına çıkan Döndü K.’ya “nitelikli zimmet” suçundan 21 yıl hapis cezası verildi.

Gazeteci Timur Soykan serbest bırakıldı

‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Timur Soykan yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Gökyüzü karardı aniden bastırdı! 24 kişi öldü 25 çocuk kayıp: Tatil keyfi can pazarına dönüştü

ABD’nin Teksas eyaletindeki Guadalupe nehrinin uyarı için zaman kalmadan bir saatten kısa sürede yaklaşık 8 metre yükselmesiyle gelen sel, bölgede hafta sonunu karavanlar ve tatil kabinlerinde geçirenleri sürükleyip götürdü. Yetkililer sel felaketi …

Avrupa kavruluyor! Sıcaklıklar rekor kırarken klima kullanımı neden hala oldukça nadir? ‘Sıcaklığı 4 derece arttırıyor’

Avrupa’yı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar, kıtayı iklim değişikliğinin acı gerçekleriyle yüzleştiriyor. ABD ve Türkiye’ye kıyasla çok daha düşük klima kullanım oranına sahip Avrupa’da, tarihsel alışkanlıklar, yüksek enerji maliyetleri ve mimari engeller, serinleme çabasını zorlu bir ikileme dönüştürüyor.