Bakan Tunç’tan ‘Kartalkaya’ açıklaması: ‘Ucu kime dokursa dokunsun…’

Bakan Tunç: Bolu Kartalkaya’daki Otel Yangınıyla İlgili Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP 8. Olağan Kongresi’nde Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yangınla alakalı adli ve bilimsel soruşturmaların detaylarını paylaşan Tunç, sürecin titizlikle devam ettiğini vurguladı.

Tunç, konuşmasında, “Bugün burada bir kongre yapıyoruz. Özellikle vefat eden kardeşlerimize Fatihalarla, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlamamızın sebebi, Bolu Kartalkaya’da yaşanan acı olaydır. Otel yangını, 78 vatandaşımızın derin üzüntüsüne neden oldu. Rabbim bu acıları bir daha bizlere ve memleketimize yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

RAPORA YİNE “KORSAN METİN” DENİLDİ

Yangın sonrası başlatılan detaylı soruşturma sürecine dair konuşan Tunç, şunları belirtti:

“Yangına sebep olanlarla ilgili adli süreç devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilim insanları ve profesörlerden oluşan bilirkişi heyeti, bölgede incelemelerde bulunuyor. Yapılan detaylı çalışmalar, yangının sebebini ve sorumlularını belirlemeye yönelik devam ediyor. Kamera görüntüleri ve belge incelemeleriyle soruşturma derinleştiriliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Makine, İnşaat, Kimya ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği fakültelerinden profesörlerin yer aldığı akademik ekip, konuyu detaylı bir şekilde ele alacak. Soruşturmanın genişletilmesinden rahatsız olan bazı kişilerin olduğunu biliyoruz. Maalesef, sunulmamış bir belgeyi kamuoyuna dayatarak rahatsızlık yaratıyorlar. Bu tür davranışlar, 78 vatandaşımızın ailelerine büyük saygısızlık içermektedir.”

“Soruşturmanın Derinleştirilmesinden Neden Rahatsız Olunuyor?”

Bakan Tunç, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Neden soruşturmanın derinleştirilmesinden rahatsız oluyorsunuz? Bilim insanlarının ve akademisyenlerin, yangının sebebini ve sorumlularını belirlemeye yönelik çalışmaları neden rahatsızlık yaratıyor? Bilim insanlarımız, titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Eğer bir ihmal varsa veya bir kusur varsa, bilimsel ve adli çalışmalar sonucunda açığa çıkartılacak ve sorumlular yargı karşısında hesap verecektir. Bu konuda hiçbir şüphe olmamalı. Bu acıyı milletimize yaşatanlar, Türk yargısının karşısında hesap verecektir. Bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuda kararlılığını defaatle vurgulamaktadır.”

Related Posts

Gazeteci Timur Soykan serbest bırakıldı

‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Timur Soykan yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Gökyüzü karardı aniden bastırdı! 24 kişi öldü 25 çocuk kayıp: Tatil keyfi can pazarına dönüştü

ABD’nin Teksas eyaletindeki Guadalupe nehrinin uyarı için zaman kalmadan bir saatten kısa sürede yaklaşık 8 metre yükselmesiyle gelen sel, bölgede hafta sonunu karavanlar ve tatil kabinlerinde geçirenleri sürükleyip götürdü. Yetkililer sel felaketi …

Avrupa kavruluyor! Sıcaklıklar rekor kırarken klima kullanımı neden hala oldukça nadir? ‘Sıcaklığı 4 derece arttırıyor’

Avrupa’yı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar, kıtayı iklim değişikliğinin acı gerçekleriyle yüzleştiriyor. ABD ve Türkiye’ye kıyasla çok daha düşük klima kullanım oranına sahip Avrupa’da, tarihsel alışkanlıklar, yüksek enerji maliyetleri ve mimari engeller, serinleme çabasını zorlu bir ikileme dönüştürüyor.

Halkın özgür haber alma hakkına engel

RTÜK’ün ekran karartma cezasına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Salı gününden sonra doğru bilgiye ulaşmak için SÖZCÜ TV’yi açan siyah ekran görecek.