Boeing ve Google, Trump’ın göreve başlama törenine 1 milyon dolar bağışladı

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

ABD’nin önde gelen havacılık şirketi Boeing, Başkan Donald Trump için oluşturulan göreve başlama fonuna 1 milyon dolar bağışta bulunduğunu BBC News’e açıkladı.

Google da benzer bir bağışı doğrulayarak, bu iki dev firma, Amerikan şirketlerinin katkıda bulunduğu listede yer aldı.

Listede Chevron, Meta, Amazon ve Uber gibi dev isimler de bulunuyor.

20 Ocak’ta gerçekleşmesi planlanan Trump’ın Beyaz Saray’daki ikinci dönem yemin törenini simgeleyen günde tören gerçekleşecek. Boeing yetkilisi, “Boeing olarak ABD Başkanlık Yemin Töreni Komitelerini destekleme geleneğimizi sürdürmekten mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu. Şirketin sözcüsü ise daha önceki üç başkanlık yemin törenine de benzer bağışlar yapıldığını belirtti.

Google, Meta ve Amazon’un ardından benzer duyurularla fona destek veren son teknoloji firması oldu. Google’ın küresel hükümet işleri ve kamu politikaları başkanı Karan Bhatia, “Google olarak, YouTube’un canlı yayınları ve ana sayfamızda doğrudan bağlantılarla 2025 açılışını desteklemekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ford, General Motors ve Toyota gibi otomobil şirketleri de açılış komitesine milyon dolarlık bağışlarda bulundu. Enerji sektöründen Chevron da bağış yaptığını doğruladı ancak miktarı açıklamadı. Chevron’un küresel medya ilişkileri yöneticisi Bill Turene, “Chevron olarak, her iki partinin de kuruluş komitelerini destekleyerek demokrasiyi kutlama geleneğimizi sürdürmekten gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

En düşük emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

İmamoğlu’ndan Mehmet Şimşek’e sert tepki: ‘Milleti yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor!’

Tutuklu bulunan İBB Başkanı İmamoğlu “İki yıl önce %38 enflasyonla görevi alanlar, milletin çektiği bunca çileye rağmen %35’e düşüşü “başarı” diye sunuyor. Takdir milletimizindir!” dedi.

Ümit Özdağ, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret edecek

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, gelecek hafta Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na gerçekleştireceği ziyaret için Adalet Bakanlığı’ndan gerekli izni aldığını açıkladı. Özdağ, Çarşamba günü Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı ve Ayşe Barım ile cezaevinde görüşeceğini, diğer bazı tutuklularla da bir araya geleceğini söyledi.

Ünlü sanatçının albüm tanıtımı kan gölüne döndü! Çok sayıda ölü ve yaralı var…

Polis yetkilileri Chicago’daki silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden yetkililer, 14 kişinin de yaralandığını ve hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Polis …

Yılmaz Özdil’den yangın isyanı: ‘Gözyaşıyla söner mi?’

SÖZCÜ Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, İzmir’de günlerdir süren orman yangınlarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla isyan etti.