‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın Düzenlediği 6. Başkent Pediatri Kongresi

Geçtiğimiz gün başlayan 6. Başkent Pediatri Kongresi, Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu onuruna düzenlendi. Kongrede, çocuk sağlığı ve hastalıkları konuları ele alındı. Kongrenin açılışında ise Kızılcahamam Patalya Termal Otel’de Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal bir konuşma yaptı. Haberal, hekimlerin hastalar için sürekli çalıştıklarını vurgulayarak, “Çünkü kimin ne zaman hasta olacağını bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Haberal, Hacettepe Üniversitesi’nin kuruluşunun ve İhsan Doğramacı’nın Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek pediatri alanının da önemine dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları geleceğin teminatı olarak gördüğünü hatırlatan Haberal, “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek, o kadar başarılı olabiliriz” dedi.

‘GÖREVİMİZ ESER KAZANDIRMAK’

Prof. Dr. Haberal, hekimlerin toplumların liderleri olduğunu belirterek, “İnsan için adalet, sağlık ve eğitim çok önemlidir. Ülkemizde başaramayacağımız çok az şey var. Ben 70 santimetrelik bir alandan, Silivri’den geldim. Geri adım atmadım ve bugün buradayız. Görevimiz ülkemize eserler kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

‘ÖNEMLİ BİR HİZMET VERİYORUZ’

Kongre Başkanı ve Başkent Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Baskın ise Başkent Üniversitesi’nin ülkedeki önemli sağlık kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı. Baskın, “Sağlık Bakanlığı’ndan sonra en çok hasta takibi yapan merkezlerde ikinci sıradayız. Ülkemize önemli bir hizmet sunuyoruz. Haberal hocamızın önderliğinde ve Atatürk ilkelerinin ışığında bu hizmete devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

Meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit yok, zararlı olan bu bakteri de var!

Fransız mikrobiyoloğ Paul-Étienne Fontaine yaptığı laboratuvar analizinde meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit bulunmadığını, zararlı olarak kabul edilen bir bakterinin de olduğunu ifade etti.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir