DEM Parti’den İmralı görüşmesi açıklaması: Umut verici düzeyde

DEM Parti İmralı Görüşmeleri Hakkında Açıklamada Bulundu

DEM Partisi, İmralı görüşmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, yapılan görüşmelerin samimi ve umut verici olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“28 Aralık 2024 tarihinde Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmenin ardından, TBMM, siyasi partiler ve cezaevindeki siyasetçilerle bir dizi görüşme gerçekleştirdik. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile başladığımız ziyaretlerimiz, MHP, Gelecek Partisi, AK Parti, Saadet Partisi, CHP, Deva Partisi ve Yeniden Refah Partisi’nin başkan ve temsilcileriyle devam etti. Ayrıca eski eş genel başkanlarımız ve siyasetçi arkadaşlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Leyla Güven ve Selçuk Mızraklı ile de görüşmeler gerçekleştirdik.”

Partinin açıklamasına göre, yapılan görüşmelerde Kürt sorunundan kaynaklı çatışmaların geride bırakılması konusunda ortak bir irade olduğu belirtildi. Buna ek olarak, barış sürecinin demokratikleşmeye katkı sağlaması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca cezaevlerinde yapılan görüşmelerde, Abdullah Öcalan ve DEM Parti’nin süreci destekleme konusundaki kararlılıklarının dile getirildiği açıklamada yer aldı.

DEM Partisi, kamuoyundan sürece destek vermelerini ve barışın inşasında önemli bir rol oynamalarını beklediklerini belirtirken, ayrıştırıcı ve önyargılı yaklaşımların işlerini zorlaştırdığını ifade etti.

Ayrıca, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrının ardından görüş izni verilen ve merak uyandıran İmralı ziyaretine de açıklamada yer verildi.

DEM Partisi, en kısa zamanda Abdullah Öcalan’ı ziyaret ederek sürecin sağlıklı yöntemlerle devam etmesi konusunda ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade ederken, kamuoyunun desteğinin önemli olduğunu belirtti.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

İsrailli Bakan istifasından bir gün önce Kudüs’teki mülklere el koyma kararı aldı

Kudüs İşleri ve Yahudi Mirası Bakanı Meir Porush, Yahudi Mahallesi Geliştirme ve Yenileme Şirketi CEO’su Herzl Ben-Ari’ye mektup yazarak Yahudi Mahallesi’ndeki tüm mülklerin kamulaştırılarak Yahudi Mahallesi Geliştirme ve Yenileme Şirketi’ne devredildiğini duyurdu.

Ayşe Tokyaz cinayetinde şok eden itiraf! 3 kişiye 100 bin lira teklif etmiş

Cemil Koç’un suçuna yardım eden taksi şoförü, ceset olduğunu bilseydi yardım etmezdim dedi.

Kargı’da Yıldırım Yangın Çıkardı

Çorum’un Kargı ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınları hızlıca söndürüldü.

Vali Sezer’den Kaymakam Köken’e Ziyaret

Edirne Valisi Yunus Sezer, Uzunköprü Kaymakamı Muammer Köken’i ziyaret ederek başarılar diledi.

Samsun’un 2025 Fındık Rekolte Tahmini Belirlendi

Samsun’un 2025 yılı fındık rekoltesi 91 bin 456 ton, Çarşamba 44 bin 583 ton ile lider oldu.

Küçükçekmece’de Silahlı Kavga: 3 Gözaltı

Küçükçekmece’de silahlı kavgada yaralanan 2 kişi için 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.