Devlet Bahçeli 5 ay sonra ilk kez kürsüde: Ümmet bilinci diriliş emaresi göstermeli

“`html

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beş aylık bir aranın ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda ilk kez bir araya geldi.

Bahçeli’nin önemli açıklamaları;

Değerli milletvekillerim, saygıdeğer konuklar ve basının değerli temsilcileri, biliyorsunuz ki zorunlu nedenlerle toplantılarımıza bir sürelik ara vermiştik. Bugün hamd olsun, yeniden bir aradayız. 28 Ocak’tan bu yana gerçekleştirdiğimiz ilk grup toplantısında bulunduğumuz yerden coşkuyla devam ediyoruz.

Tüm vatandaşlarımıza, gönül coğrafyamızda varlık ve birlik mücadelesi veren kardeşlerimize selamlarımı iletiyorum.

“Terörsüz bir Türkiye’ye ulaşma kararlılığındayız.”

Şükürler olsun ki, ideallerimiz, hedeflerimiz, mücadeleniz ve varlığımız hakkındayız. Biz MHP’yiz, biz Türkiye’yiz, biz Türk milletiyiz. Kapalı devre siyasetin sınırlarını aşmayı hedefliyoruz. Başkalarının yangınları ile kendi yaralarımızı saramayız. Göze batmak yerine gönülde kalmayı arzuluyoruz; hedefimiz güçlü bir Türkiye. Terörsüz bir ülke için azim ve kararlılıkla ilerlemekteyiz. Ülkemizin güvenliği tehlikeye girdiği zaman kimlerin bize yardımcı olabileceğini biliyoruz. Milletimizin aradığı cevaplar için tek adres olduğumuzu da biliyoruz.

“Türk milleti için var gücümüzle ayaktayız.”

İnsan, aile ve millet için gerçekleştireceklerimizin, söylediklerimizden daha etkili olması gereklidir. Siyasetimizi boş hayaller üzerine temellendirmiyoruz; yalnızca varlığımızın güvenliği açısından önem taşıyan konulara odaklanıyoruz. Sonuçlar değişmezse, sebepler de sabit kalmayı sürdürecektir. Bizim için siyaset, gururla hizmet etmenin bir yoludur. Hizmet yarışında ön planda olmanın bir göstergesidir. Her zaman özne Türk milletidir. Türk milletine gereken önemi vermeyen bir siyaset anlayışına kapı açmadık ve açmayacağız. Türk milleti yokluğu, bizim varlığımızı da sona erdirir. Biz Türk milleti için buradayız. Siyasetimiz, Türk milletinin izniyle ayakta kalacaktır. Siyaseti, duygu istismarına körüklemek olarak görmüyoruz; geçici çözümlerle günü kurtarmak istemiyoruz. Siyaset, kişileri koltuklarında tutmak için bir oyun alanı değildir.

Bu büyük mücadelenin arkasında, üç hilale tutkuyla bağlı ve emekleriyle partisini destekleyen on binlerce dava arkadaşımın hayallerini görmekteyiz.

Kurucu unsurlarımız göz ardı edilirse, vatanımızı var eden büyük bilinç zamanla yok olacaktır. Önlem almak ve dikkatli olmak hayati önem taşır. Sürekli bir hesap, bir plan ve düşman senaryoları mevcuttur. Uyuşukluğa ve kayıtsızlığa düşmek eriyip gitmek demektir. Su uyusa da düşmanın emelleri her zaman canlıdır. Tehlike büyüklü küçüklü olmaz; hafife alınan bir alarm, gelecekte korkunç sonuçlar doğurabilir. Vatanımızda bağımsız, bağlantısız bir bütünlük içinde yaşamayı istiyorsak, etrafımızdaki kanlı oyunlara karşı hazırlıklı ve dikkatli hareket etmemiz gerekmektedir. Kimlerin saldıracağıyla ilgili masallara itibar etmemeliyiz; dersimizi atalarımızın hatıralarından alıyoruz.

“İsrail’in İran’a saldırısı barbarlıktır.”

Çatışmaların birbirine eklemlendiğini ve kaos yaratmaya neden olduğunu gözlemliyoruz ve bu bizi endişelendiriyor. Öncelikle, düşünmemiz gereken Türkiye’dir. İsrail’in İran’a gerçekleştirdiği saldırı, kesinlikle barbarlıktır. İran, karşı saldırılara yanıt vermektedir. Yeni bir dünya savaşının tahminleri ile birlikte, karmaşık krizlere hazırlık için geç kalmadan adımlar atmamız kaçınılmazdır. Atılan bombaların Ankara üzerindeki etkisini göz ardı etmek cehalettir. Allah korusun, eğer bir üçüncü dünya savaşı çıkarsa, insanlık ve dünya medeniyeti büyük bir tehditle karşı karşıya kalacaktır.

İsrail tehdidinde tüm sınırlar aşılmıştır. Kontrolünü kaybetmiş olan bu sözde devlet, şiddetin tüm tuşlarına basan bir terör örgütüne dönüşmüştür.

“BM derhal harekete geçmelidir.”

Birleşmiş Milletler, derin bir sessizliğe bürünmüştür.

    İslam ülkeleri, bugünden sonra ne zaman uyanacak? Ümmet ve millet bilinci ne zaman güçlenecek?

Bu zulüm ve eşkıya düzeni ne zamana kadar devam edecek? Elbette bu durum sürdürülemez, akan kanlara seyirci kalınamaz. Birleşmiş Milletler derhal kuvvet kullanarak, suçluları yargılamalıdır. Uluslararası güç, harekete geçmeli ve bu durumu bölge ve dünya barışı için bir an önce çözmelidir.

Bu olaylar karşısında CHP’nin tutarsız ve hastalıklı politikaları kaygı vericidir. Mahalle yanarken su dökmek, ayıplı siyasetin basit numaralarından başka bir şey değildir. CHP’nin duruşu, Türk milletinin duruşu değil. Muhalefetin temeli zayıf ve kırılgandır. Biz ceset olmaya değil, cennet vatanımız ve evlatlarımız için güçlü durmanın heyecanındayız.

“İç cephe düşmeyecek, surda gedik açılamayacaktır.”

Kim ne yaparsa yapsın, iç cephemiz asla düşmeyecek ve surda gedik açılmayacaktır. Bugün, bir araya gelme ve dayanışma günüdür. Her şey Türkiye içindir diyoruz. Bu topraklara “vatanım” diyen, bu millete “milletim” diyen herkes, bu bayrağı “ülkem” diyen herkes, biliniz ki eşitiz; Türkiye’yiz.

“`

Related Posts

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Özgür Özel’den orman yangınlarıyla ilgili geçmiş olsun mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Yangınların en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyorum” dedi.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.

Felaket anları: Anız yakarken ormanı yaktılar

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin 12 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlk tespitlere göre anız yangınında alevlerin ormana sıçradığı belirlendi. Anız yakanların tespit edilmesi çini çalışma başlatıldı.