Dijital Sanat Galerisi Jupitart Platform İlk Sergisini Açtı!

Richard Sennet’in ‘’Ten ve Taş’’ kitabından esinlenerek hazırlanan ‘’Ten ve Taş’’ isimli sergide; sanatçılar Akın Güreş, Ayfer Tutkan, Duygu Aydoğan, Elif Fırat, Reyhan Mente, Samed Arda Selim’in eserleri yer alıyor. Sanatseverleri ve koleksiyonerleri online sanat platformunda buluşturan Jupitart Platform’un Ten ve Taş sergisi, 10 Temmuz’a kadar jupitart  adresinden ziyaret edilebiliyor.

Sanatı ve sanatçıyı daha da erişilebilir kılan sanal müzeler ve internet üzerinden yapılan müzayedelere, yenilikçi bir uygulama daha eklendi.  Farklı disiplinlerden sanatçıları dijital ortamda bir araya getirme hedefiyle kurulan Jupitart Platform, web sayfasını sanatseverlere açtı. Ziyaretçilerin kolay ve pratik biçimde online dolaşabileceği ve eser satın alabileceği jupitart.com, ilk sergisini de devreye aldı.

İnsan bedeninin şehirlerdeki dönüşümü Ten ve Taş’ta

Richard Sennet’in ‘’Ten ve Taş’’ kitabından esinlenerek hazırlanan ‘’Ten ve Taş’’ isimli sergi, birbirlerinden farklı disiplinlerden bir araya gelen altı sanatçının eserlerini barındırıyor. Sergide yer alan sanatçılar insan bedeni ile kent bedeninin benzeşimi, bedenin kentsel mekanlara bıraktığı etki ve geçmişten günümüze insan bedeninin kent içinde geçirdiği dönüşüm gibi konuları ele alıyorlar. ‘’Ten ve Taş’’ sergisinde yer alan sanatçılar arasında Akın Güreş, Ayfer Tutkan, Duygu Aydoğan, Elif Fırat, Reyhan Mente ve Samed Arda Selim öne çıkıyor. Sergi, 10 Temmuz tarihine kadar www.jupitart.com adresinden ziyaret edilebilir.

Bir temada farklı disiplinler buluşuyor

Jupitart.com küratörlerinden Seda Kirişçioğlu Güreş, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Jupitart Platformu’nun özel bir tema kapsamında çeşitli ekollerden sanatçıları buluşturmayı amaçladığını belirtti. Dijital sanat galerilerinin, sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirerek nitelikli işleri daha da erişilebilir kıldığını belirten Güreş, “Sanat eserlerinin üretim ve sergileme biçimleri zaman içinde birçok değişime uğradı. Bu değişim yaşanılan zamanın koşulları üzerinden şekillenmeye devam ediyor.  Özellikle pandemiden sonra evlere kapanan insanlar, sanat eserlerine online platformlar üzerinden erişim imkanı yakalamıştı.  Müzeler de internet üzerinden gezilmeye başlandı, müzayedeler online platformlar üzerinden yayınlanarak oldukça rağbet gördü. Belli kalıplara sığdırılan galeri – mekan ilişkisini artık biz de devreye aldığımız Jupitart ile dijitale taşıyoruz. Farklı disiplinlerden birçok sanatçımızın ürettikleri işlerin erişimini çok daha kolay ve zevkli hale getireceğiz” dedi. 

Müzayede dünyasının en profesyonelinde yetiştiler

Jupitart Platformu’nu kuran sanat camiasının iki tecrübeli ismi Seda Kirişçioğlu Güreş, 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. Hande Taş İdemen ise 2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümünü bitirdi. Her iki küratör de uzun yıllar Türkiye’nin önde gelen müzayede firmalarından Artam Antik A.Ş.’de müzayede koordinatörlüğü görevini üstlendiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx