Hamas İsrailli kadın askeri böyle teslim etti

Hamas ve İsrail Arasındaki Esir Takası Devam Ediyor

Gazze’deki esir takasının üçüncü turunda, İsrailli kadın asker Agam Berger Cibaliya’da Uluslararası Kızılhaç ekibine teslim edildi. Hamas ile İsrail arasındaki esir değişimi devam ediyor.

Üçüncü tur kapsamında Gazze Şeridi’nden serbest bırakılacak 3 İsrailli esirin Kızılhaç’a teslimi işlemleri başladı. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile Uluslararası Kızılhaç ekipleri, ilk esirin teslimine ilişkin belgeleri imzaladı.

İsrailli esir Berger, asker üniformasıyla Kızılhaç’a teslim edildi. Berger, platforma çıkarak Gazze sakinlerine selam verdikten sonra Kızılhaç aracına binerek bölgeden ayrıldı.

Diğer esirlerin serbest bırakılması için Han Yunus kentinde hazırlıklar sürüyor. Hamas’ın dünkü açıklamasına göre, 3 İsrailli esirin yanı sıra 5 Taylandlı esirin de serbest bırakılması bekleniyor.

Related Posts

Dalai Lama’nın halef açıklaması Çin ile Tibet gerilimini arttırdı

Sürgündeki Tibet ruhani lideri Dalai Lama, kendisinin ölümünün ardından makamın bir halefle devam edeceğini doğrulayarak, 600 yıllık bu kurumun geleceği hakkındaki spekülasyonlara son noktayı koydu. 2025 Temmuz’unun 2’sinde Dharamşala’da düzenlenen …

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ÖTV zammına ilişkin açıklama

Katıldığı canlı yayında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ÖTV zammının henüz karara bağlanmadığını ve yarınki enflasyon rakamlarının ardından değerlendirileceğini söyledi.

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Saraçhane mitinginin ardından 42 gözaltı: Gözaltı süresi uzatıldı

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü için Saraçhane’de düzenlenen CHP mitinginde 42 kişi, polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, gözaltına alınanların gözaltı süresi 1 gün uzatıldı. Gözaltına alınan 42 kişiden biri olan gazetemizin muhabiri Engin Deniz İpek, dün gece serbest bırakılmıştı.

Sivas Katliamı’nın 32’nci yılı: Katledilenler için Sivas’ta anma düzenleniyor!

2 Temmuz’da 1993’te 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı için Sivas’ta yürüyüş ve anma düzenleniyor.

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.