İBB’de yılbaşı gecesi önlemleri: Metro 24 saat çalışacak, toplu taşıma ücretsiz

İstanbul’da Yılbaşı Gecesi Toplu Ulaşıma Özel Düzenlemeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yılbaşı gecesi için önemli bir duyuru yaptı. Şehir genelinde kesintisiz hizmet sunacak ekipler belirlendi ve ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanması için gerekli düzenlemeler yapıldı.

Yılbaşı gecesi beklenen yoğunluğa karşı toplu ulaşım araçları için ek seferler planlandı. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), 31 Aralık’ta 832 farklı hatta 64 bin sefer düzenlerken yılbaşı gecesi için 25 farklı hatta toplamda 304 ek sefer gerçekleştirecek. Gece boyunca kesintisiz hizmet veren metrobüs sistemi de 221 ek seferle desteklenecek.

İBB’ye bağlı toplu taşıma hizmetlerinde, dini ve ulusal bayramlar ile resmi tatillerde olduğu gibi 1 Ocak’ta da kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 24 saat boyunca ücretsiz hizmet sunulacak.

Metro Hatları 24 Saat Boyunca Çalışacak

İstanbul’da bulunan metro hatları olan M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8 ve M9 hatları, 1 Ocak’ta 24 saat boyunca hizmet verecek.

Ayrıca, T1, T3, T4, T5 tramvay hatları ile F1 ve F4 füniküler hatları saat 02.00’ye kadar seferlerine devam edecek. Şehir Hatları vapurları da 31 Aralık yılbaşı gecesi için ek seferler düzenleyecek.

Yılbaşı gecesinde tüketici hakları ihlalleri, dilencilik, izinsiz ilan ve reklamlar, kaçak hafriyat dökümü, seyyar ve izinsiz faaliyetlerin engellenmesi amacıyla zabıta ekipleri vardiya usulüyle görev yapacak.

Related Posts

Çiftçi, köylü ve çevre gönüllüleri bir araya geldi: Maden istemiyoruz

Tokat’ta yüzlerce çiftçi, köylü ve çevre gönüllüsü çevre il ve ilçelerde yapılmak istenen maden arama faaliyetlerini protesto etti.

Hava yolunu ocak-mayıs döneminde 85,4 milyon yolcu kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ocak-mayıs döneminde hava yolunu kullanan yolcu sayısının 85 milyon 420 bin 438 olduğunu bildirdi.

AKP-MHP bayramlaşmasında hedef mevcut anayasa: ‘Yamalı bohçaya dönmüş…’

AKP ile MHP birbirlerine bayram ziyaretinde bulundu. Bayram ziyaretinin gündeminde Gazze ve terörsüz Türkiye süreci öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

İsrail, Gazze’de Hamas karşıtı Filistinli aşiretleri silahlandırıyor

İsrail, Gazze’de Hamas karşıtı Filistinli aşiretleri silahlandırıyor

Feci kaza can aldı: baba ve kızı öldü

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, iki otomobilin çarpıştığı kazada Salih Özer (52) ile kızı Nisa Özer (11) hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Putin misilleme hazırlığında! Rusya’ya saldırıyı DJ örgütlemiş

Ukrayna’nın Rus üslerine dronlarla düzenlediği Örümcek Ağı operasyonuyla stratejik bombardıman uçaklarının üçte birini hurdaya çevirdiği ortaya çıkarken, saldırının ardından dün Putin ve Trump ilk kez telefonda görüştü. Trump, “Putin, Ukrayna’ya misilleme yapacağını çok net ifade etti” dedi. Öte yandan Rusya’nın stratejik hava kuvvetlerine yıkıcı “Örümcek ağır” darbesini 37 yaşında Ukrayna kökenli Artem Timofeyev’in indirdiği de ortaya çıktı. Artem, Rusya’ya göç etmeden önce Kiev’de DJ’lik yapıyormuş.