İktidara yakın gazeteden dikkat çeken iddia: ‘PKK kongresini topladı, silah bırakma kararı aldı’

PKK Kongresinde Silah Bırakma Kararı Alındı İddiası

Son haftalarda terör örgütü PKK’nın kongresini topladığı ve silah bırakma ile örgütü feshetme kararı aldığı iddia ediliyor.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, güvenlik kaynakları, bu kararın İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder’in vefatı nedeniyle ertelendiğini ve açıklamanın yakın bir zamanda yapılacağını ifade etti.

AKP Kaynakları: Kritik Eşik Aşıldı

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrının ardından, AKP ve devlet kurumlarının hukuki hazırlıklarını tamamladığı belirtiliyor.

AKP kaynakları, “Kritik eşik aşıldı. Bundan sonra süreci nasıl yöneteceğimiz konusunda net bir yol haritamız var” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, Öcalan’ın cezaevi koşullarında bazı değişiklikler olacağı ancak kendisinin İmralı’dan çıkmak istemediği belirtildi.

Parti yetkilileri, “Görüşme taleplerine daha sık izin verilecek. Güvenlik nedeniyle dışarı çıkma talebi zaten yok. Devletle yaptığı görüşmelerde bunu kendisi de açıkça ifade etti.” açıklamasında bulundu.

“Cumhurbaşkanı ile Bu Konular Konuşuldu…”

Parti yetkilileri, sürecin son derece hassas olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı ile bu konular konuşuldu. Milletvekilleri, teşkilatlar, parti yönetiminden gelecek her açıklama başka bir tartışmaya yol açabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Merkezi’nde milletvekilleriyle gerçekleştirdiği bir toplantıda ‘terörsüz Türkiye’ süreciyle ilgili talimatlar verdiği öğrenildi.

Erdoğan, bu sürecin Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte yakından takip edildiğini aktararak, “Terörsüz Türkiye, inşallah hedefe ulaşacaktır. Cumhur İttifakı olarak, birlik beraberlik içerisinde memleketimizin sorunlarını çözmeye gayret edeceğiz.” dedi.

Related Posts

Dalai Lama’nın halef açıklaması Çin ile Tibet gerilimini arttırdı

Sürgündeki Tibet ruhani lideri Dalai Lama, kendisinin ölümünün ardından makamın bir halefle devam edeceğini doğrulayarak, 600 yıllık bu kurumun geleceği hakkındaki spekülasyonlara son noktayı koydu. 2025 Temmuz’unun 2’sinde Dharamşala’da düzenlenen …

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ÖTV zammına ilişkin açıklama

Katıldığı canlı yayında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ÖTV zammının henüz karara bağlanmadığını ve yarınki enflasyon rakamlarının ardından değerlendirileceğini söyledi.

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Saraçhane mitinginin ardından 42 gözaltı: Gözaltı süresi uzatıldı

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü için Saraçhane’de düzenlenen CHP mitinginde 42 kişi, polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, gözaltına alınanların gözaltı süresi 1 gün uzatıldı. Gözaltına alınan 42 kişiden biri olan gazetemizin muhabiri Engin Deniz İpek, dün gece serbest bırakılmıştı.

Sivas Katliamı’nın 32’nci yılı: Katledilenler için Sivas’ta anma düzenleniyor!

2 Temmuz’da 1993’te 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı için Sivas’ta yürüyüş ve anma düzenleniyor.

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.