Kavurucu sıcakların altında hasat başladı: Bu lezzet 90 liraya satın alınabiliyor

Taşköprü Sarımsağı Hasat Zamanı Geldi!

Taşköprü sarımsağı, lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada adını duyurdu. Kastamonu’da 25 bin dekar alanda yetiştirilen ve 30 bin ton rekolte beklenen Taşköprü sarımsağının hasat sezonu başladı.

Binlerce kadın işçi, Taşköprü ilçesindeki tarlalarda büyük bir emekle sarımsakları topluyor. Hasadın 20 gün kadar süreceği tahmin ediliyor.

Taşköprü’de sarımsak pazarında ise fiyatlar şu şekilde: küçük boy sarımsak 90, orta boy 140-160, büyük boy 160-200, duble sarımsak ise 200-230 lira aralığında satılıyor.

Üretici Metin Kabadayı, bu yılın rekoltesinden memnun olduklarını belirterek, doğal yöntemlerle üretim yaparak kaliteli sarımsaklar elde ettiklerini vurguladı. Kabadayı, “Bu yıl ilkbahar yağışları sayesinde hem kalite hem verim açısından güzel sonuçlar aldık” dedi.

Hasat sürecini yöneten Aliye Güllü, sarımsakların kalitesinden memnun olduklarını ve 20-25 gün boyunca hasadın devam edeceğini belirtti. Emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Related Posts

ABD’den 7 ülkeyi alarma geçiren karar

New York borsası, haftanın yeni işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,4 değer kazanarak 44.418,70 puana çıkarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,41 artışla 6.251,06 puana, teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise yüzde 0,58 …

Evde bakım yardımı ve sosyal destek ödemeleri arttı: Yeni tutarları bakan açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.

Vergi borcu olanlar için yeni dönem: Yüzde 400 yükseltildi

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil limiti 50 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme sayesinde, artık daha yüksek tutarlardaki borçlar için teminat göstermeden yapılandırma yapılabilecek.

Ticaret savaşlarında ikinci raunt! AB İngiltere’den daha yüksek gümrük vergileriyle karşı karşıya kalacak

ABD ile ticaret pazarlığında geri adım atan Brüksel, Trump’ın talep ettiği yüksek gümrük vergilerine geçici olarak boyun eğmeye hazırlanıyor. AB iş dünyası, İngiltere’ye tanınan ayrıcalıkların kendilerine sunulmamasından ötürü hayal kırıklığı yaşıyor.

Bakan açıkladı: Ödemeler bugün hesaplara geçiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayına yönelik toplam 6,2 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Bakan Bayraktar: Altyapıda artık yeni bir sistem dizaynına ihtiyacımız var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Eskiden sadece aydınlatma amaçlı olarak tasarlanmış, dizayn edilmiş ve yapılmış altyapı hatlarımız vardı. Şimdi bunun çok daha ötesinde ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Gerek trafolarımız gerek iletim ve dağıtım hatlarımızın bu anlamda yenilenmesi çok önemli bir aşama. Artık yeni bir sistem dizaynına ve mimarisine ihtiyacımız var” dedi.