Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması. Yanında Karamollaoğlu varken konuştu

Merkez Bankası”nın faiz kararı ve yeni asgari ücret açıklamasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

ÖNE ÇIKAN AÇIKLAMALAR:

1 Ocak 2022”den itibaren geçerli olacak asgari ücretin 4 bin 250 TL olmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “4 bin 250 lirayı yadırgamıyoruz. Enflasyonu, fiyat artışlarını kontrol ederlerse en azından asgari ücretli kardeşlerimiz biraz nefes alarak sürdürebilir. Ancak enflasyonu kontrol etmeniz lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bunlara sormak lazım sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası”nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları” açıklamasına ilişkin ise “Dolarla aylık alanlar var, listeyi yayımlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu ise “Fiyatlar bu rakamın üzerine çıkmışsa, bu fena bir rakam değil. Ancak vatandaş geçinemiyorsa 5250 olmasının da bir anlamı kalmaz. Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz” diye konuştu.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu “Millet ittİfakı desteklerse Cumhurbaşkanı adayı olurum” açıklamasıyla ilgili sorulan bir soruya ise “Bu konuda söyleyeceklerimizi söyledik” diyerek yanıt verdi.

SP lideri Karamollaoğlu da bu cevabı destekledi.

 

Related Posts

Gazeteci Timur Soykan serbest bırakıldı

‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Timur Soykan yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Gökyüzü karardı aniden bastırdı! 24 kişi öldü 25 çocuk kayıp: Tatil keyfi can pazarına dönüştü

ABD’nin Teksas eyaletindeki Guadalupe nehrinin uyarı için zaman kalmadan bir saatten kısa sürede yaklaşık 8 metre yükselmesiyle gelen sel, bölgede hafta sonunu karavanlar ve tatil kabinlerinde geçirenleri sürükleyip götürdü. Yetkililer sel felaketi …

Avrupa kavruluyor! Sıcaklıklar rekor kırarken klima kullanımı neden hala oldukça nadir? ‘Sıcaklığı 4 derece arttırıyor’

Avrupa’yı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar, kıtayı iklim değişikliğinin acı gerçekleriyle yüzleştiriyor. ABD ve Türkiye’ye kıyasla çok daha düşük klima kullanım oranına sahip Avrupa’da, tarihsel alışkanlıklar, yüksek enerji maliyetleri ve mimari engeller, serinleme çabasını zorlu bir ikileme dönüştürüyor.

Halkın özgür haber alma hakkına engel

RTÜK’ün ekran karartma cezasına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Salı gününden sonra doğru bilgiye ulaşmak için SÖZCÜ TV’yi açan siyah ekran görecek.