Malatya’da Ebu Hanife anlatıldı

MALATYA (İGFA) – Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Sanat Merkezi Salonu’nda düzenlenen “Düşünce Dünyamızın Mimarları” konulu program dizisi, dördüncü konferansını Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran verdi. Ebû Hanîfe’nin gerçek adının Numan B. Sabit B. Zûta olduğunu kaydeden Prof. Evkuran, “Ebû Hanîfe’nin etnik kökeni hakkında farklı görüşler bulunmakla birlikte, Fars/İran asıllı olduğuna dair görüş ağır basmaktadır” dedi.

“KUFE’DE YETİŞTİ”

Sanat Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Ebu Hanife ile ilgili detaylı bilgiler vererek şunları aktardı;

“Hicri 80 (699) yılında Kûfe’de doğmuş ve orada yetişmiştir. Babası kumaş ticareti ile uğraşan varlıklı bir insandı. Bir taraftan ticareti öğrenmek için babasının mesleğinde ilerleyen Ebû Hanîfe, diğer taraftan da ilim tahsilini sürdürdü. Tarihin o dönemlerinde Kûfe önemli bir ilim merkeziydi. Muhalif bir kimliğe sahip olan Kûfe, çok sayıda farklı ilim adamının ve ilim heveslisi olanların buluşma ve etkileşim ortamı işlevi görüyordu. Bu zengin ve dinamik ortamda yaşamanın sunduğu fırsatları iyi değerlendiren Ebû Hanîfe birçok âlimden ders aldı. Ayrıca defalarca yine başka bir ilim merkezi olan Basra’ya gitti ve kısa süreli aralıklarla orada kaldı.”

“EBÛ HANÎFE FIKIH ALANINDA DERİNLEŞMİŞTİR”

Prof. Dr. Mehmet Evkuran, konuşmalarında Ebû Hanîfe’nin fıkıh alanında çalışmalarının öneminden de bahsetti.

Programın sonunda Prof. Dr. Mehmet Evkuran, “Ebu Hanife” adlı kitabını katılımcılar için imzaladı.

Related Posts

İsrailli Bakan istifasından bir gün önce Kudüs’teki mülklere el koyma kararı aldı

Kudüs İşleri ve Yahudi Mirası Bakanı Meir Porush, Yahudi Mahallesi Geliştirme ve Yenileme Şirketi CEO’su Herzl Ben-Ari’ye mektup yazarak Yahudi Mahallesi’ndeki tüm mülklerin kamulaştırılarak Yahudi Mahallesi Geliştirme ve Yenileme Şirketi’ne devredildiğini duyurdu.

Ayşe Tokyaz cinayetinde şok eden itiraf! 3 kişiye 100 bin lira teklif etmiş

Cemil Koç’un suçuna yardım eden taksi şoförü, ceset olduğunu bilseydi yardım etmezdim dedi.

Kargı’da Yıldırım Yangın Çıkardı

Çorum’un Kargı ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınları hızlıca söndürüldü.

Vali Sezer’den Kaymakam Köken’e Ziyaret

Edirne Valisi Yunus Sezer, Uzunköprü Kaymakamı Muammer Köken’i ziyaret ederek başarılar diledi.

Samsun’un 2025 Fındık Rekolte Tahmini Belirlendi

Samsun’un 2025 yılı fındık rekoltesi 91 bin 456 ton, Çarşamba 44 bin 583 ton ile lider oldu.

Küçükçekmece’de Silahlı Kavga: 3 Gözaltı

Küçükçekmece’de silahlı kavgada yaralanan 2 kişi için 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.