Muğlalı arkeologlar Başkan Yiğit ile devam kararı aldı

Arkeologlar Derneği’nin Muğla Şubesi Faaliyetlerini Değerlendirildi

Arkeologlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla İl Başkanı Selim Yiğit, Arkeologlar Derneği’nin Muğla Şubesi’nin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Genel Kurul üyelerine bilgilendirici bir sunum yaptı. Yiğit, yapılan faaliyetlerin önemine vurgu yaparak, yeni döneme ilişkin hedef ve planları paylaştı.

Faaliyet ve mali raporun ibra edilmesinin ardından yeni dönem için yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin belirlenmesine geçildi. Yapılan seçimle birlikte yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Selim Yiğit (Başkan), Selver Kazan (Başkan Yardımcısı), Sude Bayraktaroğlu (Genel Sekreter), Nihal Çakıcı ve Gökhan Şükrü Sayman (Yönetim Kurulu Üyeleri). Denetim kurulunda ise Sefa Gedik (Başkan) ve Eylem Akyüz ile Ezgi Su Tarakçı (Üyeler) görev alacak.

Yeni yönetim kurulu, 28 Nisan tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımını belirledi. Bu doğrultuda Selim Yiğit Başkan, Selver Kazan Başkan Yardımcısı, Sude Bayraktaroğlu Genel Sekreter, Nihal Çakıcı Sayman ve Gökhan Şükrü Sayman Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Denetim Kurulu’nda ise Sefa Gedik Başkan, Ezgi Su Tarakçı ve Eylem Akyüz görev yapacak.

Arkeologlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Selim Yiğit, yaptığı açıklamada Muğla’nın antik dönemde Karia ve Lykia bölgelerine ev sahipliği yapmış önemli bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayarak, Muğla’nın dünya kültür mirasında giderek daha önemli bir konuma geldiğini belirtti.

Related Posts

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Ekranı karartılan SÖZCÜ TV’ye mahkemeden ret!

Doğru ve tarafsız haberciliğin adresi SÖZCÜ TV’ye RTÜK tarihinin en ağır cezalarından biri verildi. Ekranı karartılan SÖZCÜ TV’nin itirazı mahkeme tarafından reddedildi.

Sıcaklıkların artmasıyla suyu çekilmeye başlayan Bafa Gölü’nde kirlilik yaşanıyor

Sıcaklıkların Artmasıyla Kirlilik Başlayan Bafa Gölü İçin Endişe Verici Durum Son dönemde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, Muğla’nın güzelliklerinden biri olan Bafa Gölü’nde su seviyesinde ciddi bir düşüş…

Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde tahliye kararı çıktı

İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında yargılanan 2 sanığın, 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.