Murat Ongun’un aylık kazancı ortaya çıktı! İşte ifadesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 106 Şüpheli Hakkında Operasyon Gerçekleştirdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 106 şüpheliye yönelik terör ve yolsuzluk operasyonu gerçekleştirdi. Emniyette ifade işlemleri gün boyunca devam etti.

Murat Ongun da tanık ifadelerindeki iddialarla karşı karşıya kaldı. İş insanı olduğu öğrenilen ve tanık olarak ifade veren Ongun, Ekrem İmamoğlu döneminde ihalelerin önceden belirlendiğini ve şartnamelerin ihalenin yapıldığı tarihe göre düzenlendiğini belirtti. Ongun, asıl yolsuzluğun kiralama ve organizasyon kısmında gerçekleştiğini iddia etti ve Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun’un bu sürecin en üstünde olduğunu ileri sürdü.

Tanıkların ifadeleri Ongun’a yöneltildi. Ongun, tanık ifadelerini reddederek, iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi ve aynı şirketle bilboard sözleşmesinin devam ettiğini belirtti.

Bir diğer tanık ise Kültür A.Ş’den aldıkları bir ihale için 8 milyon lira istendiğini iddia ederek, bu miktarı 4 milyon liraya indirmeyi kabul ettiklerini belirtti. Ayrıca, tanık Murat Ongun’un şirketinden de talepleri olduğunu iddia etti.

Murat Ongun, gazetecilere finansman sağladığı iddialarını reddederek, sadece Ekrem İmamoğlu için çalıştığını belirtti. Ongun, İBB Başkanı’na yakın olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Gizli tanık Meşe’nin ifadesine göre Dilek İmamoğlu ile Murat Ongun’un ilişkileri kötüydü ve İstanbul Vakfı üzerinden para transferi yapıldığı ileri sürüldü. Ongun ise bu iddiaları reddederek, bilgisi dahilinde böyle bir durum olmadığını söyledi.

Ongun suçlamaları reddederek, 2019’dan önce de kazandığı geliri elde ettiğini ve sosyal medya üzerinden yapılan iftiraların derin üzüntü yarattığını belirtti. Tanık ifadelerine karşı çıkarak, belirtilen toplantılara katılmadığını söyledi.

Ongun’un aylık gelirinin 350 bin lira olduğu da ifadesinde yer aldı.

Related Posts

Gazeteci Timur Soykan serbest bırakıldı

‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Timur Soykan yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Gökyüzü karardı aniden bastırdı! 24 kişi öldü 25 çocuk kayıp: Tatil keyfi can pazarına dönüştü

ABD’nin Teksas eyaletindeki Guadalupe nehrinin uyarı için zaman kalmadan bir saatten kısa sürede yaklaşık 8 metre yükselmesiyle gelen sel, bölgede hafta sonunu karavanlar ve tatil kabinlerinde geçirenleri sürükleyip götürdü. Yetkililer sel felaketi …

Avrupa kavruluyor! Sıcaklıklar rekor kırarken klima kullanımı neden hala oldukça nadir? ‘Sıcaklığı 4 derece arttırıyor’

Avrupa’yı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar, kıtayı iklim değişikliğinin acı gerçekleriyle yüzleştiriyor. ABD ve Türkiye’ye kıyasla çok daha düşük klima kullanım oranına sahip Avrupa’da, tarihsel alışkanlıklar, yüksek enerji maliyetleri ve mimari engeller, serinleme çabasını zorlu bir ikileme dönüştürüyor.

Halkın özgür haber alma hakkına engel

RTÜK’ün ekran karartma cezasına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Salı gününden sonra doğru bilgiye ulaşmak için SÖZCÜ TV’yi açan siyah ekran görecek.