Narin’in annesinin tutukluluğuna itiraz edildi!

Narin Güran Cinayetiyle İlgili Davada Karar Açıklandı

Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyü‘nde 19 gün boyunca kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın dere yatağında çuval içinde bulunmasıyla ilgili dava sonuçlandı.

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, tüm Türkiye tarafından yakından takip edildi. Sanıklar amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran, ‘İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Komşularının gömüldüğünü itiraf ettiği Nevzat Bahtiyar, ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Yılmaz Demiroğlu, müvekkilinin tahliyesi için Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sundu.

Anne Yüksel Güran’ın avukatı Yılmaz Demiroğlu ise müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, dilekçenin değerlendirilmesi için Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Önceki avukatları Adnan Ataş ve Ali Eryılmaz da Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluğuna itiraz etmişti. Mahkeme, bu itiraz dilekçesini de aynı gerekçeyle Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletti.

Related Posts

Dalai Lama’nın halef açıklaması Çin ile Tibet gerilimini arttırdı

Sürgündeki Tibet ruhani lideri Dalai Lama, kendisinin ölümünün ardından makamın bir halefle devam edeceğini doğrulayarak, 600 yıllık bu kurumun geleceği hakkındaki spekülasyonlara son noktayı koydu. 2025 Temmuz’unun 2’sinde Dharamşala’da düzenlenen …

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ÖTV zammına ilişkin açıklama

Katıldığı canlı yayında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ÖTV zammının henüz karara bağlanmadığını ve yarınki enflasyon rakamlarının ardından değerlendirileceğini söyledi.

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Saraçhane mitinginin ardından 42 gözaltı: Gözaltı süresi uzatıldı

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü için Saraçhane’de düzenlenen CHP mitinginde 42 kişi, polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, gözaltına alınanların gözaltı süresi 1 gün uzatıldı. Gözaltına alınan 42 kişiden biri olan gazetemizin muhabiri Engin Deniz İpek, dün gece serbest bırakılmıştı.

Sivas Katliamı’nın 32’nci yılı: Katledilenler için Sivas’ta anma düzenleniyor!

2 Temmuz’da 1993’te 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı için Sivas’ta yürüyüş ve anma düzenleniyor.

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.