Özel’e saldıran provokatör tutuklandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırı sonucu tutuklanan Selçuk Tengioğlu

İstanbul’da hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen törenden çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu tutuklandı. Polis tarafından gözaltına alınan Tengioğlu, işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan Tengioğlu, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğinde “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçundan tutuklandı.

7 BİN 500 DOLARLIK SORUŞTURMA

Yeni Şafak gazetesi, Tengioğlu’nun savcılıktaki ifadesine yer verdi. Tengioğlu, Özgür Özel’in programa katılacağı bilgisine sahip olmadığını belirtirken, saldırı yapacağına dair bir iradesinin olmadığını söyledi. Program alanında 2-3 saat geçirdiğini belirten Tengioğlu, Özel’in karşısından geldiği sırada devlet makamlarına yönelik tehditvari söylemleri bulunduğunu belirterek, plansız bir şekilde tokat attığını ifade etti. Saldırı için talimat almadığını da aktaran Tengioğlu, hesabında bulunan 7 bin 500 doların kaynağının Antalya’da çalışırken topladığı paralar olduğunu açıkladı.

Related Posts

Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde tahliye kararı çıktı

İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında yargılanan 2 sanığın, 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

İstanbul’da sıcak havadan bunalanlar sahil ve parklarda vakit geçirdi

Hafta boyunca yapılan uyarıların ardından bugün kent genelinde ortalama sıcaklık 35 dereceye kadar yükseldi. Saat 13.20 itibarıyla sıcaklıklar Tuzla ve Çekmeköy’de 39, Şile’de 38, Eyüpsultan, Kartal, Sarıyer ve Ümraniye’de 37 derece ölçüldü. Sıcak …

DEM Parti’den TBMM’de “Genel Görüşme” talebi

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kobani Davası’nda tutuklu bulunan diğer siyasetçiler hakkında AİHM kararlarının uygulanarak siyasetçilerin ”derhal serbest bırakılmaları için Meclis’te Genel Görüşme açılmasını” talep etti.

CHP’den ‘TRT’ açıklamasına yanıt: ‘Doğru ama TBMM aylarca Saray’ın talimatını bekliyor’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.