Papa seçiminde bacadan duman çıktı! Dünyanın gözü oradaydı

Papa Francis’in Ardından Yeni Papa Belirleme Süreci Başladı

Katolik dünyasının ruhani lideri olan Papa Francis’in vefatı sonrasında 1,4 milyarlık Katolik cemaatinin 267. Papasını seçmek için Sistine Şapeli’nde konklav toplandı. Konklavın ilk turunda papa seçilemedi ve şapelin bacasından siyah duman yükseldi.

İlk Tur Oylaması Sonuçsuz Geçti

Hristiyan ilahiler eşliğinde toplanan 133 kardinal, yemin ettikten sonra “İşi olmayanlar çıksın” anlamına gelen Latin komutuyla yalnız kaldılar. 80 yaşın altındaki 133 kardinalin katıldığı oylama sonucunda şapelin bacasından çıkan siyah dumanla yeni papa belirlenemedi.

Bu sonuçla birlikte kardinaler, yeni papanın seçilene kadar günde 4 kez oylama yapacaklar. Seçim sonucunda ise Sistine Şapeli’nin bacasından yükselen beyaz duman, yeni papanın belirlendiğini duyuracak.

Related Posts

MHP’li belediye sokak hayvanlarını gece yarısı sokağa bıraktı

Yağlıdere Belediyesi’ne ait bir araç, Kümbet Yaylası’ndaki ormanlık alana 40’a yakın sokak köpeğini bıraktığı sırada bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Güney Asya’da gerilim tırmanıyor: Hindistan ve Pakistan’dan karşılıklı saldırı suçlaması! Dün gece neler yaşandı?

Hindistan ve Pakistan, birbirlerini dün gece askeri tesislere insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırıları düzenlemekle suçladı. İki ülke arasındaki gerilim, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in sivil kayıpların hesabını soracaklarını söylemesinin ve Yeni Delhi yönetiminin misillemeye yanıt vereceğini duyurmasının ardından tırmanmaya devam ediyor.

İktidara yakın gazeteden dikkat çeken iddia: ‘PKK kongresini topladı, silah bırakma kararı aldı’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma ve fesih kararı aldığı iddia edildi. Açıklamanın ise Sırrı Süreyya Önder’in ölümü nedeniyle ertelendiği öne sürüldü. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da vekillerle bir araya geldiği kahvaltıda, “Terörsüz Türkiye” sürecinin iki hafta içinde netleşeceğini söylediği iddia edildi.

Muğlalı arkeologlar Başkan Yiğit ile devam kararı aldı

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi II. Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Nisan Cumartesi günü Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Lüks otel görevlisi ifşaladı: Milyarderlerin tuhaf talepleri

Saray kapılarının ardında gizlenen tuhaf taleplerin perde arkası, eski bir lüks otel görevlisinin anlatımlarıyla aralandı.

56 kişiye mezar olmuştu… Nilüfer Apartmanı davasında skandal savunma: ‘Müvekkilim görevini mevzuata uygun ve layıkıyla yerine getirmiştir’

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 56 kişinin hayatını kaybettiği Nilüfer Apartmanı davasında firari sanık Süleyman Çağan’ın avukatı, “Müvekkilim, yıkılan binanın inşaat sürecinde yapı denetiminde yardımcı kontrol elemanı olarak görevini mevzuata uygun ve layıkıyla yerine getirmiştir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir