Rahmi Koç’un yeni unvanı belli oldu

Rahmi Koç’a Ankara’da “Seymenbaşı” Unvanı Verildi

Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Rahmi Koç, Ankara’da düzenlenen özel bir törenle “Seymenbaşı” unvanına layık görüldü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı etkinlikte, Semahat Arsel gibi birçok önemli isim de bulundu.

Ankara’nın köklü ailelerinden birine mensup olan ve Ankara’da doğan Rahmi Koç, bu unvanla Ankara ile olan bağlarını daha da güçlendirdi. Seymen kültürünün Ankara’nın kimliğine olan etkisi göz önüne alındığında, Rahmi Koç’a verilen bu unvan büyük bir önem taşımaktadır.

Mansur Yavaş’ın Törenle İlgili Açıklamaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, törende yaptığı konuşmada, “Ankara Kulübü Derneği tarafından Rahmi Koç adına düzenlenen ‘Seymenbaşı Töreni’ geleneklerimize ve kültürümüze sahip çıkmanın güzel bir örneği oldu. Bu anlamlı etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Seymenlik Kavramı

Seymenlik, Türk tarihi açısından önemli bir gelenek ve Türkmenlerin oluşturduğu askeri bir teşkilatı ifade etmektedir. Seymenler, devlete asker yetiştirmekle görevliydiler ve aynı zamanda bölgenin güvenliğini ve yerleşim yerlerini korumakla da sorumluydular.

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Özgür Özel’den orman yangınlarıyla ilgili geçmiş olsun mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Yangınların en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyorum” dedi.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.