Tıp dünyası şaşkına döndü: Dünyada sadece 200 kişinin başına geldi

Hindistan’ın Maharaştra kentinde meydana geldi. Hamile olan 32 yaşındaki bir kadının, bebeğinin midesinde büyümesi duran 2 cenine rastlandı. Dünya genelinde 200 kişide kaydedilen bu durum Fetus in fetu olarak adlandırılıyor.

BEBEĞİN KARNINDA 2 FETÜS BULUNDU

25 haftalık hamileliği sonrası rutin tarama için yerel bir hastaneyi ziyaret eden kadının doğmamış bebeğinin karnında doktorlar, “kemik içeren ek bir yapı” keşfetti. Yapılan tetikler sonucunda fetüsün karnında 2 tane daha şekil bozukluğu olduğu ortaya çıktı. Oğlunu dünyaya getiren kadının ve bebeğinin de sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Bebeğin karnındaki iki fetüsün ise hayatta kalmayacak kadar az geliştiği ifade edildi.

“DÜNYADAKİ EN NADİR VAKALARDAN BİRİ”

Taramayı gerçekleştiren Dr. Prasad Agarwal yaşanılan durumla ilgili, “Bu bebekte çok sıra dışı bir şey fark edecek kadar şanslı ve dikkatliydim. Birkaç kemiği ve karnında fetüs benzeri bir yapı bulunan, son derece normal büyüyen bir fetüs.” dedi. Yaşanılanın normal olmadığını aktaran doktor, “Bu, dünyadaki en nadir vakalardan biri olan ‘fetüs içinde fetüs’.” diye konuştu.

NEYİN SEBEP OLDUĞU BİLİNMİYOR

Bu duruma tam olarak neyin sebep olduğunu bilmediklerini belirten Dr. Prasad Agarwal, genellikle özdeş ikizler olarak rahim içinde gelişim sırasında meydana geldiğini öne sürülüyor.

İkiz bebekler, bir spermin bir yumurtayı döllemesi ve daha sonra bu yumurtanın iki ayrı embriyoya bölünmesiyle meydana gelir. Doktorlar, fetüs içinde fetüs durumunda yumurtanın tam olarak ayrılmadığını ifade ediyor. Daha sonra ikizlerden biri diğerinin içinde sıkışıp kalıyor ve tırnak, saç ve uzuv gibi özellikler geliştirmeye devam edebiliyor.

YUMURTA ÜÇE BÖLÜNMEYE ÇALIŞMIŞ

Bu durumda kadının yumurtası muhtemelen üçe bölünmeye çalışmış ve tam olarak ayrılmamış, bunun sonucunda bir canlı fetüs ve iki fetüs oluşmuştur. Yaşanılan bu örnekte ise fetüsün içindeki her iki fetüsün de elleri ve ayakları gelişmiş. Fakat fetüslerin parazitik olarak kabul edilir ve hayatta kalmak için hayati organlara sahip değillerdir. Bu fetüsler bazen bebeğin ağzında, skrotumunda, kuyruk sokumunda veya beyninde de bulunabiliyor.

Related Posts

Gazeteci Timur Soykan serbest bırakıldı

‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Timur Soykan yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Kılıçdaroğlu’ndan operasyonlar sonrası CHP’ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Gökyüzü karardı aniden bastırdı! 24 kişi öldü 25 çocuk kayıp: Tatil keyfi can pazarına dönüştü

ABD’nin Teksas eyaletindeki Guadalupe nehrinin uyarı için zaman kalmadan bir saatten kısa sürede yaklaşık 8 metre yükselmesiyle gelen sel, bölgede hafta sonunu karavanlar ve tatil kabinlerinde geçirenleri sürükleyip götürdü. Yetkililer sel felaketi …

Avrupa kavruluyor! Sıcaklıklar rekor kırarken klima kullanımı neden hala oldukça nadir? ‘Sıcaklığı 4 derece arttırıyor’

Avrupa’yı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar, kıtayı iklim değişikliğinin acı gerçekleriyle yüzleştiriyor. ABD ve Türkiye’ye kıyasla çok daha düşük klima kullanım oranına sahip Avrupa’da, tarihsel alışkanlıklar, yüksek enerji maliyetleri ve mimari engeller, serinleme çabasını zorlu bir ikileme dönüştürüyor.

Halkın özgür haber alma hakkına engel

RTÜK’ün ekran karartma cezasına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Salı gününden sonra doğru bilgiye ulaşmak için SÖZCÜ TV’yi açan siyah ekran görecek.