Türkiye-Iran Dış Ticaretinde 500 Milyon Dolar Artış

Türkiye ile İran Arasındaki Ticarette Artış Kaydedildi

TİCARET Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin İran ile dış ticaretinde önemli bir gelişme yaşandığını açıkladı. Bakan Bolat, Türkiye’den İran’a yapılan dış ticaretin yaklaşık 500 milyon dolarlık bir artış kaydettiğini belirtti.

Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı, Bakan Bolat ve İran Yol ve Şehircilik Bakanı Ferzane Sadık’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantı sonrasında konuşan Bakan Bolat, heyetler arası Karma Ekonomi Komisyonu’nun Tahran’da düzenlenen ve başarılı bir şekilde tamamlanan toplantısını hatırlatarak, ticaret, gümrük, tarım, yatırım, finans, ulaştırma ve turizm sektörlerinde iş birliğinin artırılmasını öngören bir anlaşmanın imzalandığını dile getirdi.

Bakan Bolat, Türkiye ve İran Cumhurbaşkanlarının ortak hedef olarak koydukları 30 milyar dolarlık ticaret hacmi vizyonunu gerçekleştirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye’den İran’a dış ticaretin arttığını ve Türk yatırımcıların İran’da 2 milyar doların üzerinde yatırıma sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye-İran arasındaki ticaretin artması ve hızlanmasıyla birlikte turizm alanında da olumlu gelişmeler olduğunu vurgulayan Bakan Bolat, Van’daki Kapı Köy Gümrük Kapısının modernleştirilerek ticaret geçişine açılması beklentisinde olduklarını dile getirdi. Ayrıca, İran’dan gelecek düzenlemelerle Sarısu Sınır Ticaret Merkezi’nin de açılmasını beklediklerini söyledi.

İran Yol ve Şehircilik Bakanı Ferzane Sadık ise Türkiye ile yapılan ortak ekonomik komisyon toplantısının ardından engellerin ortadan kaldırılması konusunda mutabık kaldıklarını belirtti. Sadık, Türk filosu ve İran filosunun taşımacılıktaki işlerinin kolaylaştırılmasına yönelik anlaşmaların yapıldığını dile getirerek, iki ülke arasındaki taşımacılık ve transit alanındaki iş birliğini geliştirmenin önemini vurguladı.

Related Posts

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Özgür Özel’den orman yangınlarıyla ilgili geçmiş olsun mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Yangınların en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyorum” dedi.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.

Felaket anları: Anız yakarken ormanı yaktılar

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin 12 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlk tespitlere göre anız yangınında alevlerin ormana sıçradığı belirlendi. Anız yakanların tespit edilmesi çini çalışma başlatıldı.

Kötü koku ihbarı korkunç görüntüyü ortaya çıkardı! 60 ceset…

Meksika basında yer alan habere göre, Juarez kentinde bulunan ve krematoryum olarak kullanıldığı belirtilen binada, yerel halkın kötü kokular nedeniyle yaptığı şikayet üzerine polis ekipleri inceleme başlattı. Binaya yapılan baskında, bir odada üst …