Yüksek enflasyon girdileri artırdı… Perakende sektörü güncellenmeli!







Esnaf ve Sanatkârların Beklentileri


Usta Başkanı: Esnaf ve Sanatkârlar Yeni Düzenlemeler Bekliyor

Ankara (İGFA) – Zorlu bir yılı geride bırakan esnaf ve sanatkârların yeni yılda yeni düzenlemeler beklediğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2024 yılında yaşanan zorluklara rağmen mücadelelerine devam ettiklerini ifade etti.

Palandöken, 2024’te yaşanan deneyimleri değerlendirirken, 2025 yılı için sosyal güvenlikteki sıkıntıların giderilmesini ve esnafın sorunlarının çözülmesini beklediğini vurguladı.

“Bağ-kur’lular ve yanlarında çalışan sigortalılar için sigorta primlerinde düzenleme yapılması, emeklilik şartlarının gözden geçirilmesi gibi adımlar atılmalıdır” diyen Palandöken, düşük enflasyonla beraber fiyatların gerilemesi ve sosyal adaletin sağlanmasının önemini vurguladı.

“Adil rekabet ortamında fiyatlar kendiliğinden geriler”

Yeni yıl için esnafın korunması gerektiğini belirten Palandöken, vatandaşların geçim zorluklarını aşabilmek için esnafın önemine değindi. Esnafın ülkenin huzur ve güveninin teminatı olduğunu ifade eden usta başkanı, hükümetin esnafı korumaya yönelik adımlar atmasını ve sorunların çözümü için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Palandöken, “2025 yılının esnaf ve sanatkârlar için sorunsuz geçmesini umuyoruz. Zorlukların aşılacağı, enflasyonla mücadelede başarı sağlanacağı bir yıl olmasını diliyoruz. Yapılan önemli çalışmaların gölgede kalmaması ve esnafın sorunlarının çözülmesi gereklidir” dedi.


Related Posts

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Özgür Özel’den orman yangınlarıyla ilgili geçmiş olsun mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Yangınların en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyorum” dedi.